Microsoft Teams vervangt Skype for Business

Slechts een jaar na de release van Microsoft-teams staat deze tool centraal in de communicatieoplossingen van Microsoft.

Skype for Business becomes Microsoft Teams

De geruchten van de afgelopen maanden zijn nu bevestigd. Het is officieel, Microsoft Teams zal "in de loop van de tijd" zijn voorganger, Skype for Business, gaan vervangen. Dit werd aangekondigd door Microsoft tijdens de Ignite 2017-conferentie.

De reden hiervoor is dat de meeste functies van Skype for Business al in Microsoft Teams zijn geïntegreerd. Office 365-gebruikers kunnen nu upgraden naar de nieuwe tool. Microsoft publiceert een ​​roadmap voor bedrijven zodat zij kunnen beoordelen wanneer Microsoft Teams een nuttige toepassing voor hun bedrijf zal zijn.

Microsoft Teams bevat alle opties die voor intelligente communicatie nodig zijn en om de samenwerking te vereenvoudigen. De op chat gebaseerde werkomgeving, zowel single als group chat was de focus, maar in de toekomst moeten ook call- en video-functies worden overgenomen. Dit omvat oproepen van en naar vaste nummers, een oproep aannemen, gesprekken doorverbinden en voicemail implementeren. Bovendien zult u gesprekken kunnen opnemen / transcriberen en volledige toegang krijgen tot alle Office 365-hulpmiddelen. De feature Audio Conferencing wordt wel al ondersteund.

125.000 bedrijven gebruiken inmiddels Microsoft Teams. Voor degenen die niet willen overstappen, wordt Skype for Business nog steeds aangeboden en ondersteund. In de tweede helft van 2018 zal Microsoft ook een nieuwe versie van Skype for Business Server aanbieden.