Microsoft Teams

Microsoft Teams is een van de meest gebruikte collaboration platforms voor hybride samenwerking in bedrijven. Het beschikt over tal van kanalen waarmee teams en medewerkers met elkaar kunnen communiceren, hun bestanden kunnen delen en samen aan projecten kunnen werken. Met de koppeling aan de Microsoft 365 Suite hebben gebruikers nog veel meer toepassingsmogelijkheden voor teamwork tot hun beschikking.


Hybride werken met Microsoft Teams

MS Teams is ideaal voor locatie-overschrijdende samenwerking tussen verspreide teams en medewerkers. Zowel individuele als groepschats, maar ook video- en telefoongesprekken zijn beschikbaar als communicatiemiddel. De applicatie kan op elk smart device worden gebruikt (smartphone, tablet, laptop, desktop) en kan overal worden ingezet, zowel op kantoor, thuiskantoor als onderweg.

Vergaderingen kunnen eenvoudig worden gepland via de kalender en ook externe deelnemers kunnen worden uitgenodigd door een link te sturen.

Naast de klassieke communicatiekanalen heeft het platform nog tal van andere toepassingen voor locatie-onafhankelijk teamwork dankzij de koppeling met Microsoft 365. Dit zijn onder andere: PowerPoint, Word en Excel voor het maken van presentaties, tekstdocumenten en tabellen, SharePoint voor het opslaan en delen van gemeenschappelijke bestanden, en Planner voor het plannen van projecten en het verdelen van taken.

Voordelen van Microsoft Teams

 • alle communicatiekanalen via één platform
 • beschikbaar op elk smart device
 • web, desktop en mobiele app
 • samenwerking vanaf verschillende locaties
 • integratie van berichten, video en telefoon
 • delen van content, whiteboarding
 • gegevensuitwisseling en -opslag
 • koppeling met Microsoft 365
 • agenda-integratie
 • beheertools
 • externe deelname aan vergaderingen mogelijk
 • gecertificeerde hardware
 • volledige integratie in uw vergaderruimte
 • vaste maandelijkse kosten
 • licenties kunnen op elk moment worden toegevoegd

Gecertificeerde hardware voor Microsoft Teams

Veel fabrikanten van videoconferentie systemen bieden gecertificeerde hardware voor gebruik met Microsoft Teams. Het gaat daarbij om headsets en webcams voor individuele werkplekken of thuiskantoren, maar ook om camera's, videobars en room-systemen voor de vergaderruimte. Met hun eersteklas audio- en videokwaliteit garanderen de gecertificeerde hardware een professionele vergaderervaring, waar u zich ook bevindt.

Oplossingen voor vergaderruimtes zijn ook uitgerust met touch controllers met een intuïtieve gebruikersinterface voor de bediening van de hardware. Touch panelen die aangeven of en wanneer een kamer beschikbaar is, worden sterk aanbevolen. Deze zijn rechtstreeks verbonden met Outlook, zodat u bij het plannen van een vergadering meteen de juiste ruimte kunt reserveren.

Alle gecertificeerde devices


Native Microsoft Teams Rooms devices vergelijken

Bij het kiezen van een geschikt Microsoft Teams room-systeem heeft u de keuze uit verschillende fabrikanten. Maar welk systeem is het juiste voor uw bedrijf? En welke criteria moet u gebruiken om het te selecteren? Meer informatie hierover, een compleet overzicht van alle apparaten en een vergelijking van alle Microsoft Teams room-systemen vindt u in ons Microsoft Teams vergelijkingsoverzicht.

Vergelijkingsoverzicht aanvragen (PDF)

Hybride vergaderingen met Microsoft Teams Rooms

Het zal zo blijven dat sommige werknemers op kantoor werken en anderen thuis. Daarom zullen virtuele vergaderingen verschuiven van de individuele werkplek naar de vergaderruimte. Met behulp van Microsoft Teams Rooms kan het MS Teams platform eenvoudig worden geïntegreerd in vergaderruimtes, zodat ook collega's die thuis werken eenvoudig kunnen deelnemen aan de vergaderingen.

Microsoft Teams Rooms verbindt niet alleen het MS Teams platform met de vergaderruimte-technologie, maar biedt daarbij ook de vertrouwde Microsoft Teams vergaderomgeving. De touch controller zorgt voor intuïtief gebruik van de hardware en vergaderingen kunnen eenvoudig en worden gestart met een druk op de knop.

Meer over Microsoft Teams Rooms


Interactieve samenwerking met Microsoft Teams

Collaboration displays maken de ultieme samenwerking mogelijk. Ze bevatten Windows- en Microsoft 365-toepassingen en bieden alles wat efficiënt teamwork mogelijk maakt: videoconferenties, presentaties, creatief brainstormen en gezamenlijke revisies.

Uitgerust met een pc, een videoconferentie-camera, microfoons en uitgebreide whiteboardfuncties kunnen decentrale teams en werknemers samen aan projecten werken, hun gedachten schetsen en ideeën in realtime vastleggen, ongeacht hun locatie. Collaboration displays zijn touchscreens met BYOD-functionaliteit, zodat deelnemers draadloos hun eigen apparaat op het scherm kunnen aansluiten en content kunnen delen.

Collaboration displays voor MS Teams


Plan uw vergaderruimte met experts

DEKOM is Microsoft Gold Partner. Voor u betekent dit dat hooggekwalificeerde specialisten - technici en adviseurs met uitgebreide ervaring - aan uw zijde staan tijdens de planning en implementatie van uw Microsoft Teams ruimte.

Onze gecertificeerde experts begeleiden u bij elke fase van uw project: van het individuele, leveranciersonafhankelijke advies tot de gedetailleerde planning, aanschaf en installatie van de benodigde hardware- en softwarecomponenten. Ook na de oplevering staan we voor u klaar en zorgen we ervoor dat uw vergaderruimtes altijd probleemloos functioneren. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis consult.

Gratis advies


Wij zijn een gecertificeerde partner

van vele fabrikanten van gecertificeerde Microsoft Teams oplossingen. Enkele hiervan zijn:

Vaak gestelde vragen (FAQ)