Infra Structuur voor Video Conferencing

De complexiteit van videoconferentie zit in het netwerk. DEKOM Engineers ontwerpen, implementeren en onderhouden deze netwerken. Op maat en schaalbaar. Zo kunnen eisen van vandaag vervuld worden en zijn we voorbereid op de uitdagingen van morgen.

Infrastructure Videoconferencing

Videoconferentie desktop clients voor arbeidsplaatsen, mobiele applicaties op tablets en smartphones, krachtige room systemen of telepresence systemen voor boardrooms worden slechts zelden als stand-alone gebruikt, maar in de meeste gevallen worden ze gebruikt in grote aantallen en op verschillende locaties en vestigingen van onze klanten. De intelligentie van dergelijke complexe oplossingen zit hem in de infrastructuur: de ruggengraat die efficiëntie, veiligheid en controleerbaarheid verzekert.

Een centrale MCU (Multipoint Control Unit), bijvoorbeeld, is verantwoordelijk voor de interne connectie tussen meerdere participanten in verschillende locaties, zij het tussen werknemers op verschillende verdiepingen van uw gebouw, tussen project managers in Amsterdam en Rotterdam, of tussen managers in Shanghai en Rotterdam. Transit- en Traversal servers maken het mogelijk om de traversie van firewalls, de connectie tussen netwerken van organisaties en de transitie van interne netwerken en het publieke internet te beveiligen.


Wilt u verschillende bandbreedtes voor verschillende aangesloten locaties of zelfs individuele systemen reserveren, bepalen welke systemen wel encrypted of unencrypted mogen verbinden en welke niet, verschillende protocollen zoals SIP en H.323 verbinden, media streams instellen en gebruiken, gebruikers administreren en configureren, groepsgesprekken definiëren, doorschakelingen inrichten en al deze functies centraal managen? Deze Call Control is de taak van de infrastructuur, een centraal en vaak onmisbaar onderdeel, niet alleen maar voor grote installaties. Zelfs kleine systemen met slechts enkele videoconferentie endpoints genieten het grote voordeel van één enkele centrale administratie.

Én: uw videoconferentiesysteem kan nog meer. Reizen uw medewerkers met regelmaat naar trainingen en cursussen? Trainingsvideo's, speeches, aankondigingen, lezingen en tutorials kunnen gemakkelijk worden opgenomen en beschikbaar worden gemaakt via Intranet of Internet: live of on demand. Uw videoconferentie-oplossing is een extreem praktische, altijd beschikbare record- en streaming systeem, met de juiste infrastructuur.