Multipoint Control Units (MCU)

De virtuele ruimte, de multipoint call, of simpelweg de plek waar iedereen samenkomt. DEKOM kan prima uitleggen hoe iedereen collectief in de meeting samen kan komen, met de best mogelijke ervaring en kwaliteit voor iedere deelnemer.

 

In veel situaties in de zakelijke wereld is het nodig, om veel mensen aan een tafel te krijgen. Of het nu is om met elkaar te discussiëren, om informatie uit te wisselen of om conflicten op te lossen. Videoconferenties bieden meestal slechts de mogelijkheid om een verbinding tussen twee punten tot stand te brengen. De complexiteit van een dergelijke verbinding tussen meerdere eindpunten neemt sterk toe, wanneer systemen van verschillende producenten, met verschillende capaciteiten of vanaf verschillende netwerken (ISDN, IP) aan een conferentie deelnemen.

Een Multipoint Control Unit (MCU) maakt het mogelijk om deze verdeelfunctie op een centraal punt ter beschikking te stellen. Dit virtuele conferentiecentrum heeft ruimtes voor videoconferenties beschikbaar, waarop u naar behoefte met een haast willekeurig aantal personen kunt inbellen. Bovendien zorgt een MCU voor een betere compatibiliteit tussen oudere en nieuwe systemen, koppelt ze SIP en H.323 met elkaar en zorgen hoogwaardige upscale-algoritmes meestal voor een hogere kwaliteit dan een conventionele verbinding tussen twee eindpunten. De MCU is in veel videoconferentienetwerken een centraal onderdeel.

 


DEKOM catalogus

Bestel hier (kosteloos) de nieuwe gedrukte catalogus met daarin alles over visuele communicatie.

Vraag nu aan!