Wetenschap, Onderwijs, Justitie & Politiek

Video conferencing comparison

Wat zijn de verschillen? Wat heeft mijn bedrijf nodig?

Vraag nu aan!

Waar didactisch of publieksgericht gecommuniceerd dient te worden, zijn bedrijven en instellingen aangewezen op professionele mediatechnologie. Zowel in de wetenschap als het openbaar bestuur is het gebruik van deze technologie niet meer weg te denken.

Van presentatie- en cursusruimtes, collegezalen, plenaire zalen tot auditoria. Wij zorgen ervoor dat welke ruimte dan ook klaar is voor de toekomst. Hiermee doelen we niet alleen op de installatie van professionele geluidsapparatuur, lichtinstallatie of didactische apparatuur. Tot ons repertoire behoort de realisatie van technische hoogstandjes als elektronische stemsystemen, camera's die de spreker volgen en spraakgestuurde live-uitzendingen door middel van de modernste videoconferentie technologie op het eigen netwerk, internet of externe locaties.

Toepassingsgebieden:


Kort samengevat:

  • geïntegreerde drukpunten in de vloer
  • signaal overdracht via een besturingssysteem
  • volledige bewegingsvrijheid voor de spreker

Toepassingen voor presentatieruimtes

De camera volgt automatisch de spreker

Tijdens videoconferenties in presentatieruimtes is het de uitdaging om de spreker niet alleen in een overzichtsbeeld te registreren. Om voordrachten ook voor deelnemers aan de videoconferenties spannend en levendig te houden, moeten camera en het systeem ook in staat zijn, de spreker te volgen, wanneer deze zich door de ruimte beweegt.

Op basis hiervan hebben we een systeem ontwikkeld, waarbij een camera de spreker automatisch volgt. De vloer voor het bord is voorzien van contactmatten die de bewegingen van de spreker via verschillende drukpunten registreren. Wanneer de spreker op een van deze punten gaat staan, dan wordt dit signaal door het besturingssysteem beoordeeld en via het videoconferentiesysteem aan de camera doorgegeven. De camera volgt deze signalen automatisch, waardoor de spreker zich geen zorgen hoeft te maken, of hij nog wel "in beeld" is.


Toepassingen voor auditoria en collegezalen

Online leren als nieuwe standaard

Online leren wordt in de huidige tijd steeds belangrijker. Om precies deze reden gebruiken steeds meer hogescholen videoconferentiesystemen in combinatie met content servers. Hierdoor is het mogelijk de lesstof via een videoconferentie in een andere collegezaal uit te zenden en het college tegelijkertijd op te nemen. Docent en studenten kunnen zo probleemloos worden samengebracht terwijl ze zich op verschillende locaties bevinden.

Door gebruik te maken van een dubbele projectie worden beide zijden van de verbinding weergegeven. De docent en de studenten kunnen door middel van draadloze microfoons met elkaar communiceren. Het audiosignaal wordt door een digitale geluidsprocessor (DSP) zo bewerkt, dat de weergave in zowel de collegezaal als aan de andere kant van de verbinding gelijk verloopt. Door de mogelijkheid in Full HD uit te zenden is het videoconferentiesysteem klaar voor de toekomst. Meerdere aanwezige camera's in de ruimte maken het mogelijk om de gebeurtenissen in de collegezaal vanuit verschillende ooghoeken te bekijken, zodat steeds het belangrijkste weergeven kan worden, of het nu een spreker vanuit het auditorium, het projectiescherm of het schoolbord is.

Door middel van een op het netwerk aangesloten content server kunnen uitzendingen, maar ook lokale bijeenkomsten worden opgenomen. Deze opnames kunnen na afloop bewerkt en als handige download aan de deelnemers ter beschikking worden gesteld.

De bediening van het systeem verloopt via een draadloos touchpanel dat in twee richtingen kan communiceren. Hiermee kan het mediasysteem en daarnaast ook de infrastructuur van het gebouw, zoals het licht en het verduisteringsysteem bediend worden.

 

Kort samengevat:

  • op ongecompliceerde wijze beschikbaar stellen van externe kennis
  • On-Demand- en live-uitzending met behulp van een content server
  • draadloos touchpanel voor de bediening van de techniek

 

 


Kort samengevat:

  • geluiddempende isolatie voor de behuizing
  • toepassing van beamers met een hoge lichtsterkte
  • stimulering van effectief leren met behulp van digitale technologie

Toepassingen voor universiteiten en hogescholen

Eigentijds leren met behulp van elektronische media

Een beamer hoort intussen tot de basisuitrusting van moderne auditoria, zodat de lesstof op een groot scherm geprojecteerd kan worden. Om de hiervoor benodigde omvangrijke beelddiagonalen zichtbaar te kunnen projecteren, zijn krachtige gegevens- en videoprojectoren nodig met een zeer hoge lichtsterkte tot wel 20.000 ANSI-lumen.

Deze professionele projectoren produceren zeer veel warmte en moeten dientengevolge goed geventileerd worden. Een speciaal voor de beamer vervaardigde geluidsisolerende behuizing zorgt voor een aangename rust in de ruimte

Effectieve leerprocessen vormen de basis voor een succesvolle overdracht van informatie. Didactische netwerken maken het mogelijk om de inhoud van het beeldscherm van de docent op elke andere monitor in de ruimte weer te geven en het beeld bovendien in groot formaat met behulp van een beamer op een scherm te projecteren. Daarnaast kan de docent de inhoud van de individuele monitoren van zijn studenten op zijn eigen monitor weergeven. Het systeem kan met verschillende multimedia-apparatuur zoals beamers, dvd-spelers, visualizers en interactieve whiteboards uitgebreid worden. Alle in de ruimte aanwezige pc's zijn stervormig op een centrale unit aangesloten. De docent bedient deze unit met behulp van een toetsenbord of een touchpanel.

Gecertificeerd partner

DEKOM biedt persoonlijk en merkonafhankelijk advies.

Technische diensten

Technische ondersteuning, gecertificeerd.

In uw buurt

Met meer dan 30 kantoren steeds dichtbij.

DEKOM Hotline

Remote support en grondige analyse.