Cisco omarmt MKB met nieuwe propositie

Dat Cisco enterprise-grade oplossingen biedt is een gegeven. De toegankelijkheid tot Cisco voor kleinere organisaties was soms ver te zoeken. Toch komt daar verandering in. Cisco is inmiddels, met bijna 80% marktaandeel, een gevestigde orde voor videoconferentie en collaboration in het grote bedrijf. Een reeks nieuwe producten en oplossingen moet daar verandering in brengen.

Cisco Communications Manager BE 6000 Screen
-

In het recente verleden bestond het Tandberg / Cisco portfolio uit oplossingen die min of meer als standaard gezien werden voor videoconferentie. Denk aan de combinatie van TMS, VCS en een MCU en bijbehorende endpoints. Naarmate het aantal endpoints toenam, was de total cost of ownership (gelet op kostprijs van beheer en meerdere aspecten) zeer overzichtelijk. Een organisatie die echter vijf videosystemen nodig had en vergelijkbare infrastructuur, kon niet rekenen op een ‘zachte benadering’.

Daar komt verandering in. Cisco heeft Cisco Business Edition 6000, een platform voor unified collaboration, geschikt voor organisaties die telefonie, presence, videoconferentie, chat en andere communicatie willen samenbrengen in één geheel. De kracht van Cisco Business Edition 6000 en een reeks nieuwe endpoints van Cisco (waaronder SX10), is de convergentie van telefonie en video. Al jarenlang maakt de markt zulke bewegingen, maar alleen Cisco maakt het tot op heden waar.

Met Cisco Business Edition 6000 – een Cisco UCS220-server gebaseerde oplossing – maakt Cisco het mogelijk om WebEx, videoconferentie en telefonie samen te brengen in één logisch geheel. De mogelijkheden zijn bijzonder divers. Presence op mobiele toestellen, chat, presenteren, maar ook videoconferentie, vanaf welke locatie dan ook. Cisco Business Edition 6000 wordt dan ook een belangrijk onderdeel van het DEKOM-portfolio.

Als u nog vragen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan direct contact met ons op. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!