Microsoft

Microsoft, nummer 21 op de Fortune Global 500 lijst, is natuurlijk een grootmacht in iedere industrie die te maken heeft met automatisering. De technologiegigant met hoofdkantoor in Redmond (Washington) biedt werkplaatsen aan ruim 118.000 werknemers, waarvan ruim de helft een universitaire graad heeft.

Microsoft ondergaat onder leiding van Satya Nadella een transformatie van software en hardware vendor naar een toonaangevende cloud-aanbieder, die in grootte alleen nog Amazon Web Services boven zich heeft te dulden, alle anderen volgen op ruime afstand. Met eigen datacenters overtuigt Microsoft de klanten software te huren, zonder te kannibaliseren op de traditionele verkoop van on premise software voor Office, Exchange en andere applicaties. Wat ooit begon als een leverancier voor operating software voor Atari home computers, is vandaag wereldmarktleider. Niet alleen voor operating systems, maar ook voor productivity software, groupware applicaties, enterprise resource software en hardware (variërend van toebehoren tot laptops en van spelcomputers tot smartphones).

Sinds de overname van Skype mengt Microsoft zich in de collaboration-wereld en neemt het ook een dominante positie in. De toevoeging van Microsoft Surface Hub aan dit portfolio is het logische resultaat van Sharepoint, Office 365, Skype for Business, Windows 10 en tal van slimme applicaties in één enkelvoudig systeem. Met dit touch display levert Microsoft een intuïtieve oplossing die projectoren, displays, videoconferentiesystemen, white boards en tal van andere tools uit de vergaderruimte samenvoegt.