Nieuw Polycom-onderzoek toont aan:

Videoconference wordt hét communicatiemiddel in 2016, volgens HR-experts.

Polycom logo
-

Een nieuwe analyse van een recent wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Redshift Research in opdracht van Polycom, heeft geconstateerd dat HR-managers die op dit moment video gebruiken zeggen dat zij video-samenwerking verkiezen boven e-mails als beste zakelijke communicatiemethode, binnen drie jaar. De meerderheid van de respondenten (56%) gaf aan dat video de meest geprefereerde methode van zakelijke communicatie, meer dan e-mail (49%) en voice conference calls (32%).

Het onderzoek toont aan dat de voordelen van videoconference op dit moment goed begrepen worden: het onderzoek in 12 landen bewijst dat bijna alle deelnemende HR-managers (98%) geloven dat videoconference afstandsbarrières verwijdert en de productiviteit tussen teams in verschillende landen en steden verbetert.

Tevens wordt in kaart gebracht dat video steeds prominenter wordt als communicatiemiddel tussen bij Human Resource teams over de gehele wereld. Toen werd gevraagd naar hun favoriete communicatiemiddelen kreeg videoconference de derde plaats met 46%, achter e-mail (88%) en voice conference calls (62%). Andere methoden van zakelijke communicatie zijn Web conferencing, instant messaging en social media.

De opvattingen van de HR-professionals worden ondersteund door Aberdeen Group's rapport van 2013 over video-talentacquisitie. Dit rapport geeft aan dat 32 procent van de organisaties investeert in video-interviewing. Dit is vele malen hoger dan de 21 procent in 2012. De voornaamste redenen van het houden van video-interviews zijn volgens dit rapport:

  • Het verminderen van reiskosten
  • Het verkorten van de benodigde tijd
  • Om geografisch verspreide kandidaten te bereiken

"De vooruitgang in technologie en telecommunicatie staat kleine en grote organisaties toe om naadloos samen te werken, vanuit iedere plek.", zegt Mollie Loombardi, Vice President en Principal Analyst van Aberdeen Group. "HR-leiders hebben een goed inzicht nodig in hoe technologie hen kan helpen om geografische afstanden te overbruggen en nieuwe oplossingen te vinden om de beste talenten te vinden voor hun organisatie."

Vanessa Mauree, HR-directrice van de Franse winkelketen Alain Afflelou, ziet al de voordelen van het gebruik van video bij recruitment. "Ik interview kandidaten voor posities over het gehele land. Met het gebruik van alleen de telefoon kan ik geen beslissingen maken: ik moet de persoon zien om een goede evaluatie te maken. Het bekostigen van alle vluchten van de kandidaten naar Parijs is echter te duur. Een video interview is een zeer effectieve methode om een in-person gesprek te hebben."

Naast recruiting stelt video ook organisaties in staat om flexibele werkplekken te implementeren. Het is bewezen dat de productiviteit verbeterd kan worden, de tijd aan woon-werkverkeer verminderd kan worden, en de tevredenheid en loyaliteit van werknemers verhoogd wordt, doordat werknemers meer de balans vinden tussen werk en vrije tijd.

"Niet alleen helpt video om de kwaliteit en de diepgang van recruitment-interviews te verbeteren, ook zorgt het ervoor dat toptalenten behouden worden, doordat zij door video gemakkelijk toegang krijgen tot development programmes en flexibele werkomgevingen.", zegt Daniel Sonsino, Vice President van Talent Management bij Polycom.

Voice-, video- en content collaboration is van invloed op vele facetten in Human Resources, zoals retention, engagement en training. Videoconferencing, video recording en video asset management helpt organisaties bij het overwinnen van verminderende trainingsbudgetten, vermindert plannings- en reisconflicten, en voorkomt het verlies van kennis. De mogelijkheid om live trainingsessies op te nemen en later af te spelen op moment dat het beter uitkomt zorgt voor effectievere trainingsprogramma's.

De enquête "Global View: Business Video Conferencing Usage and Trends", is uitgevoerd door Redshift Research in opdracht van Polycom, Inc. Data is verzameld bij 1205 zakelijke beslissers in vier regionen, bestaande uit 12 landen: EMEA (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Polen, België en Nederland), Zuid-Amerika (Brazilië), Noord-Amerika (Verenigde Staten) en APAC (India, Singapore en Australië). Alle enquêtes werden afgenomen tussen 25 augustus en 9 september 2013