Media Presence Environment

Het nieuwste van het nieuwste op de markt: De MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT (MPE)- een ideale conferentieruimte voor optimale samenwerking.

DEKOM Media Presence Environment - Media Technology

Het concept voor uw conferentieruimte

Een ruimte die zich aanpast aan de gebruiker en voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Met geïntegreerde technologie die de communicatie ondersteunt en eenvoudig in gebruik is. Ongecompliceerde, toegankelijke technologie die onzichtbaar op de achtergrond haar werk doet. Want bij een conferentie gaat het tenslotte om mensen.

Een conferentieruimte is altijd het resultaat van vele wensen, meningen, een lange planning en eindeloze discussies. Maar is dat echt nodig? Met de MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT (MPE) hebben we een ruimte ontwikkeld, waarvoor u slechts vier vragen hoeft te beantwoorden: De vorm van de tafel, het aantal zitplaatsen, de kleur en de afwerking van het tafelblad en de gewenste codec voor de videoconferenties. En dan staat de ideale conferentieruimte voor u klaar.

De kern van deze ruimte wordt gevormd door het MEDIA PRESENCE SYSTEM (MPS) – winnaar van de iF product design award 2012.

Download de Datasheet MPS 170/270
Kijk naar de eMag MPE/MPS


aansluitingen op de tafel

Door de elegante tafel connectoren is elke zitplaats voorzien van alle vereiste aansluitingen. Iedere deelnemer beschikt daarmee direct over VGA, HDMI, LAN, stroom enz. Ingebouwde microfoons zorgen bovendien voor een optimale geluidskwaliteit tijdens videoconferenties. Het ontwerp van het verlichte bedieningsvenster is in hetzelfde materiaal uitgevoerd als het tafelblad en versmelt bijna met het oppervlak wanneer het niet gebruikt wordt.


Uitrusting

Geen enkel ander onderdeel van de inrichting is zo belangrijk voor het comfort als stoelen. De combinatie van een doordachte constructie, handige functies en het gebruik van hoogwaardige materialen maken deze conferentiestoel tot een ware aanwinst. De vorm, kleur en het materiaal van de stoelen kunt u naar eigen wens aanpassen.

De constructie van de conferentiestoel lijkt nog het meest op die van een vrijdragende stoel. Het centrale element van de constructie is de gedeelde en draaibare verbindingsknoop. Het netvormige weefsel ondersteunt deze constructie op perfecte wijze en zorgt voor het hoogst mogelijke zitcomfort.

De stoel kan 360 graden om zijn as draaien en beschikt bovendien over een uniek, magnetisch mechanisme. De stoel draait langzaam en uit zichzelf terug naar een van de vier vooraf ingestelde posities.

De MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT laat zich aan iedere wens en aan iedere beschikbare ruimte aanpassen. Uitgaande van slechts enkele basisgegevens zoals het aantal gewenste zitplaatsen, het ontwerp van de stoelen, de vorm van de tafel en het gewenste fineer voldoet de uiteindelijke installatie aan de allerhoogste eisen.

De verschillende varianten worden in exclusieve samenwerking met meubelfabrikant PHILIP ontwikkeld en geproduceerd. Dit traditionele Duitse bedrijf staat bekend om zijn producten die in de meest brede zin van het woord de vergadercultuur ondersteunen. Voor een modern design, waarin het functionele met het esthetische verenigd wordt, voor ambachtelijke perfectie en de beste kwaliteit materialen en vaklui.


Tafelopervlakken & fineren

Houten oppervlakken
De fineerlaag wordt voor iedere klant uit een enkele boomstam geproduceerd. De tafelblad, frontpanelen en afdekplaten kunnen hierdoor op elkaar afgestemd worden.

In de fabriek vindt de kwaliteitsselectie al plaats op het gebied van structuur, kleur, afwerking en algehele kwaliteit. Met als resultaat een haast onzichtbare integratie van de techniek.

Gelakt oppervlak
MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT staat ook voor perfect afgewerkte oppervlakken en fineerlagen van uitstekende kwaliteit. Het oppervlakte wordt in de regel behandeld met vier laklagen, volledig houten meubilair wordt behandeld met zeven lagen. Ook de onderzijde van het tafelblad wordt op dezelfde wijze behandeld.

Hieronder ziet u een kleine selectie van de mogelijke fineerlagen. Fineren en tafelbladen zijn geheel naar uw wens of aan een bestaande vergaderruimte aan te passen. Van wit pianolak tot fineerlagen van echt hout. Werkelijk alles is mogelijk!

Een MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT betekent ook perfect afgewerkte oppervlakken en fineerlagen van uitstekende kwaliteit. Met minder nemen we geen genoegen.


Mogelijke vormen van de tafel

De MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT is aan alle individuele wensen en ruimtes aan te passen. Voor de tafel heeft u de keuze uit twee basisvormen, die we in verschillende groottes kunnen leveren.

De driehoekige tafel simuleert een telepresence situatie en geeft iedere deelnemer op ware grootte weer, optimaal voor een videoconferentie. Deze tafel beschikt over gebogen randen en biedt zo vrij zicht voor alle deelnemers.

Voor een multipurpose ruimte biedt een tafel in de vorm van een V echter het beste opname perspectief. Voor alle tafelbladen, frontpanelen en afdekplaten heeft u ruime keuze uit verschillende fineerlagen. U kunt ook kiezen voor een laklaag.

Heeft u advies nodig bij het maken van uw keuze of heeft u een andere vorm voor de tafel in gedachte? Neem contact met ons op. We verheugen er op!


Audiosysteem

Het onzichtbare geluidssysteem van de MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT is werkelijk uniek. Een speciale zwevende glazen ruit verbergt niet alleen de camera's en de HD-beeldschermen maar functioneert tegelijkertijd, met de op de achterzijde gemonteerde exciteer, als klankkast: het geluid is direct afkomstig uit het beeld.

En het geluid mag er zijn: de MEDIA PRESENCE ENVIRONMENT zorgt voor een perfecte geluidservaring. Een zeer effectieve akoestische isolatie reduceert ongewenste galm effecten en zorgt voor de best mogelijke spraakverstaanbaarheid. Een uitstekende wisselwerking tussen de effectieve absorptie en diffusie van het geluid door het speciale akoestische plafond zorgt, gecombineerd met de zorgvuldige selectie van alle audiocomponenten, voor een uitstekende akoestiek met een minimale nagalmt. Een eersteklas gespreksomgeving voor zowel videoconferenties als conventionele vergaderingen.


Mediacenter

Door de centrale aansturing van de media is de bediening van alle technische en zaalcomponenten eenvoudig en intuïtief. Via een op de tafel aangesloten 9-inch-touchpanel of een iPad kan het MEDIA PRESENCE SYSTEM via het WLAN bediend worden. Een signaalmatrix zorgt op de achtergrond voor de verdeling van de betreffende signalen.

In slechts enkele stappen bedient u via verschillende scenario's het videoconferentiesysteem, de beeldschermen die in de tafel verzonken kunnen worden, de weergave van videobeelden op het gewenste beeldscherm en zelfs de verlichting.

De interface kan naar wens worden aangepast aan het corporate design van de klant.


Infrastructuurcomponenten

De bewuste keuze voor componenten zonder ventilatie reduceert storende bijgeluiden tot een absoluut minimum. Alle onderdelen van het MEDIA PRESENCE SYSTEM passen in de 19-inch-uitsparingen onder de beeldschermen. Een druk op de knop is voldoende om de soepel lopende lade naar wens te openen.

De belangrijkste kenmerken

  • Full-HD-videoconferentiesysteem
  • geluidsomvormer
  • hoogwaardige geluid voor spraak en HiFi-weergave door de digitale signaalprocessor
  • signaalmatrix voor digitale en analoge video- en audiosignalen
  • subwoofer
  • geïntegreerde luchtcirculatie

„Mijn uitdaging is ook mijn passie:het ontwerpen en realiseren van perfectie.“

Thomas Aicheler,
Innovator & Audiovisual Project Leader, DEKOM Group