Waarom videoconferentie?

Een kortere reistijd betekent dat iemand langer op zijn werkplek aanwezig is. Door middel van videoconferentie maakt u optimaal gebruik van uw hulpbronnen. Het productiviteitsverlies onder uw medewerkers zal aanzienlijk minder worden. Aan de ene kant verlaagt u de reiskosten en aan de andere kant levert u een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Videoconferentie kan werkprocessen in het gehele bedrijf verbeteren.

Waarom videoconferentie ook voor u winst kan opleveren

Voer sollicitatiegesprekken met externe kandidaten vanuit uw kantoor of beheer uw projecten op efficiënte wijze vanaf thuis. Werk samen aan documenten en beeldmateriaal, begeleid uw toeleveranciers aan de productielijn in Azië. Neem cursusbijeenkomsten of toespraken door de directie op - allemaal mogelijk met videoconferentie. Videoconferenties zijn niet alleen veelzijdig en comfortabel in het gebruik, maar vooral ook effectief en efficiënt.

Met behulp van videoconferenties kan besluitvorming geöptimaliseerd en daardoor betere werkresultaten behaald worden. Met concurrentievoordeel en tijdswinst als gevolg. Door de parallelle overdracht van video-, geluids- en datasignalen wordt videoconferencing een krachtig multimedia instrument voor natuurlijke communicatie. Zeker, wanneer de verschillende deelnemers vele kilometers of zelfs hele continenten van elkaar verwijderd zijn.

Door middel van gebaren, gezichtsuitdrukkingen en direct oogcontact is de communicatie op persoonlijk vlak erg effectief. Videoconferentie helpt bij het opbouwen van vertrouwen en bij het voorkomen van misverstanden. Oogcontact zorgt voor een beter begrip van non-verbale uitingen en leidt tot communicatief succes.

Videoconferentie is een belangrijk instrument bij de vermindering van de kosten, leidt tot een hogere productiviteit en zorgt voor een hoger verantwoordelijkheidsbesef ten opzichte van het milieu. Bovendien zorgt het voor een bettere verhouding tussen werk en privéleven. Ook u zult profiteren van videoconferentie.