Barco ClickShare Installatie en gebruikerstips

In dit artikel laten we zien hoe Barco ClickShare geïnstalleerd kan worden en hoe content gedeeld kan worden vanaf computer of smartphone.

Hoe ClickShare Launcher te installeren op Microsoft en Mac systemen

Op voorhand: het herhalend klikken om ClickShare Client applicatie te activeren kan vermeden worden door de launcher te pre-installeren. Launcher is beschikbaar voor zowel Microsoft als Mac systemen.

1. Download Launcher.
  2. Volg de instructies van de wizard.
  3. Sluit de USB ClickShare dongle aan op de USB-poort van de PC of Mac.

Hoe ClickShare iOS app te gebruiken

Om een mobiel systeem te gebruiken, moet de app gedownload worden vanuit de Appstore. Volg dan de instructies om de app op juiste manier te activeren.

1. Verander de WiFi instellingen. Verbind met ClickShare-xxx die verschijnt in de beschikbare WiFi netwerken. Het default password om te verbinden is “clickshare”.
  2. Open de ClickShare app op het mobiele systeem.
  3. Nadat de app voor ClickShare is geopend, kunnen de files geselecteerd worden die getoond moeten worden. Als bijvoorbeeld een document gedeeld moet worden, kan de virtuele knop ingedrukt worden na het selecteren van het betreffende document. En dan kan de gewenste ClickShare of display geselecteerd worden.

Hoe ClickShare Android app te gebruiken

Om een mobiel systeem te gebruiken, moet de app gedownload worden vanuit de PlayStore. Volg dan de instructies om de app op juiste manier te activeren.

1. Verander de WiFi instellingen. Verbind met ClickShare-xxx die verschijnt in de beschikbare WiFi netwerken. Het default password om te verbinden is “clickshare”.
  2. Open de ClickShare app op het mobiele systeem.
  3. Nadat de app voor ClickShare is geopend, kunnen de files geselecteerd worden die getoond moeten worden. Als bijvoorbeeld een document gedeeld moet worden, kan de virtuele knop ingedrukt worden na het selecteren van het betreffende document. En dan kan de gewenste ClickShare of display geselecteerd worden.

Hoe Airplay te gebruiken

Met een iOS device kan ook Airplay gebruikt worden om draadloos beelden te overdragen. Gebruik de volgende methode hiervoor:

1. Verander de WiFi instellingen. Verbind met ClickShare-xxx die verschijnt in de beschikbare WiFi netwerken. Het default password om te verbinden is “clickshare”.
  2. Ga nu terug naar home screen en open control center. (Swipe met een vinger van beneden (home button) naar boven op het scherm).
  3. Druk nu de “Airplay” button en selecteer ClickShare. Onder ClickShare moet “mirroring” geactiveerd worden.
  4. De iPad of iPhone zal nu het beeld direct op het display vertonen waarop ClickShare is aangesloten.