Waarom samenwerking begint met het definiëren van huddle rooms.

Bekijk hoe Huddle-Rooms uw bedrijf kunnen verbeteren en hoe u de samenwerking tussen uw medewerkers kunt vergroten.

Huddle Rooms

De kantoorruimte is de afgelopen decennia drastisch van ontwerp veranderd. Trendy meubels, groene accenten en de beschikbaarheid van kwaliteitskoffie, om maar een paar voorbeelden te noemen, deden hun intrede. In een zoektocht om de kantooromgeving een plek te maken waar medewerkers zich thuis voelen, kregen de interieurarchitecten de vrije hand om een ​​bont palet van concepten op te nemen, allemaal onder de noemer 'productiviteit bevorderen'.

Cabañas, telefooncabines en work pods bezetten kostbare kantoorruimte en hebben waarschijnlijk het welzijn op het werk gestimuleerd. De combinatie van kantoortuinen en kleine gescheiden werkruimten heeft echter nauwelijks bijgedragen aan spontane samenwerking en heeft zelfs contraproductief gewerkt, zoals de studies van Fortune hebben aangetoond.

Werknemers refereren vaak aan de nutteloze investeringen zoals retro-sofa’s en meubilair die het kantoor modern zouden moeten maken. Het echte probleem? Ongemakkelijke lounge-achtige omgevingen zullen nooit aan de echte wensen van de werknemers tegemoet kunnen komen. Moderne werknemers willen hun ideeën delen, een slide presenteren, de hoogte- en dieptepunten van de week bespreken, deel uitmaken van een team en succes vieren. Het gaat om individueel uitblinken of bijdragen aan het collectieve succes van een team. Hoe dan ook, er is altijd een goede reden om samen te komen. In deze bijeenkomsten ligt het accent op de strategie, op het citaat of op de verkoop, op het individu of op de groep.

Het echte antwoord? Het maakt niet uit of mensen alleen of voornamelijk in groepen werken, alle werknemers hebben behoefte aan eenvoudige en informele vergaderingen. Wanneer twee of drie mensen hun gedachten afstemmen, is het ideaal om in een huddle room het plan van aanpak te bespreken. Precies zoals ze dat bij rugby of voetbal doen. Dat is ook waar het woord 'huddle' zijn oorsprong heeft. Het is niet alleen een andere term om een ​​nieuwe hype te ontketenen, het is eigenlijk een lang bestaand concept dat symbolisch beschrijft wat werkelijk de productiviteit vergroot.

DEKOM heeft de huddle room niet uitgevonden, maar heeft veel ervaring opgedaan en is bereid om waardevolle informatie te delen. Raadpleeg DEKOM voor een aantal gestandaardiseerde huddle rooms geschikt voor elke situatie.


Download de white paper “why collaboration starts with defining huddle rooms”