Nieuw Crestron DMPS-300-C HD-presentatiesysteem

Compact, compleet en comfortabel

Crestron DMPS-300-C
09.02.2012 -

De DMPS-300-C is een compleet HD-systeem voor presentaties in vergaderruimtes, collegezalen en videoconferentieruimtes. Een besturingssysteem, multimediamatrix, microfoonmixer, audio-DSP en een versterker maken deel uit van het compacte 19-inch-inbouwsysteem. De automatische poortingangen garanderen een plug-and-play-compatibiliteit voor een breed spectrum digitale en analoge bronnen. Dankzij de connectivity van DigitalMedia 8G+ kunnen ook geïnstalleerde AV-bronnen op afstand en zonder kabels aangesloten worden op de DMPS-300-C.

DigitalMedia 8G+

De geïntegreerde matrix staat garant voor een betrouwbare en parallelle verwerking van maximaal zeven bronnen naar vier HDMI- of DVI-beeldschermen en een flexibele verwerking van audiosignalen. De in- en uitgangen van de DM 8G+ zorgen door middel van de een-kabel-technologie voor eenvoudige en draadloze aansluitingen voor elders geïnstalleerde bronnen of beeldschermen. HD-audio/videobronnen en computers die op een vergadertafel of een spreekgestoelte staan kunnen door gebruik te maken van twee extra DM 8G+-transmitters eveneens aangesloten worden. Door het aansluiten van twee DM 8G+-receivers beschikt u over een onafhankelijke signaalverbinding en aansturing voor twee aparte beamers of TFT-beeldschermen. Met een mogelijke kabellengte tot wel 100m is de DM 8G+ ook een ideale interface voor een centrale DigitalMedia Switcher, als onderdeel van een grotere multiroom-installatie. De DM 8G+ maakt standaard gebruik van CAT 5e/6/7-kabels. De kabels zijn er niet alleen voor de overdracht van alle communicatiegegevens en commando's die via HDMI, DVI, DIsplayPort en VGA worden verzonden, ook woorden alle compatibele transmitters en receivers door de kabel van stroom voorzien (PoE).

Microfoonmixer met zes kanalen, professionele audio-DSP en een ingebouwde versterker

Om recht te doen aan het feit dat het hier gaat om professionele presentatie- en conferentieapparatuur, beschikt de DMPS-300-C over een geïntegreerde microfoonmixer voor maximaal zes microfoons. Iedere microfoonaansluiting beschikt over een maximaal volume van 40 dB, die naar eigen wens aangepast kan worden en een 4-bands equalizer. Elke analoge audio-uitgang van de DMPS-300-C is daarnaast voorzien van een eigen DSP die verdere nabewerking van digitale audiosignalen mogelijk maakt. Door de ingebouwde 40-Watt-versterker kunnen via de DMPS-300-C een set stereoluidsprekers of een serie wandspeakers van 70 of 100 Volt direct voorzien worden. Wanneer meer vermogen vereist is, verdient het de aanbeveling om extra versterkers in te zetten uit de Crestron Amp- en QM-serie.

QuickSwitch HD® Technologie, geïntegreerde bediening en eenvoudige installatie

Auteursrechtelijk beschermde content op dvd of blu-ray vereisen een extra beheer van HDCP-keys. Bij een conventionele HDMI- of DVI-switcher kan tijdens de schakelen tussen verschillende signalen de ontvangst tot wel 15 seconde wegvallen. Bovendien beschikt iedere bron slechts over een beperkt aantal HDCP-keys. De Crestron QuickSwitch HD-technologie zorgt voor een HDCP-beheer waardoor alle in het systeem geïntegreerde apparaten snel kunnen omschakelen, zonder dat daarbij gegevens verloren gaan. Het in de DMPS-300-C ingebouwde besturingssysteem maakt het mogelijk om alle AV-apparatuur separaat aan te sturen. Daarnaast kunnen ook de verlichting van de ruimte, de jaloezieën en eventuele beamers bediend worden. De DMPS-300-C ondersteunt alle Crestron touchpanels, toetsenborden en afstandsbedieningen. De klant kan dus zelf zijn keuze maken.

De belangrijkste kenmerken van de DMPS-300-C:

 • HD-matrix voor analoge en digitale signalen, microfoonmixer, audio, DSP, versterker en aansturingssysteem.
 • Geïntegreerde DigitalMedia Matrix.
 • Matrix met signaalkoppeling tot wel 7 bronnen op maximaal 4 beeldschermen tegelijkertijd.
 • Verwerkt HDMI, DVI, DisplayPort en SPDIF als digitale bronnen en RGB, Composite, S-Video, Component Video en Stereo Audio als analoge bronnen.
 • Maakt signaalherkenning mogelijk en automatische omschakelfunctie voor alle ingangen.
 • Ingebouwde zeskanaals microfoonmixer met GATE-functie en DSP.
 • Biedt een veelzijdige audiomixing en koppeling via 7 afzonderlijke uitgangen.
 • Ingebouwde versterker voor 2 x 20 Ohms-uitgangen en daarnaast een 1 x 40 Watts of 100 V-omschakelbare uitgang met een lage impedantie.
 • In- en uitgangen van DigitalMedia maken koppeling mogelijk van externe bronnen en beeldschermen via een CAT-kabel.
 • Power-over-DM voor PoE-powered apparatuur (transmitters en receivers).
 • Automatisch resolutiebeheer via het geïntegreerde EDID gegevensbeheer.
 • Ingebouwde ethernetswitch, vrij programmeerbaar besturingssysteem van Serie 2.
 • Verstuurd signalen van USB-apparatuur, HID, muis en toetsenbord.
 • Eenvoudige diagnose- en setuptools via het frontpaneel en de software.