LifeSize brengt drie nieuwe HD-videoconferentiesystemen op de markt

LifeSize Commmunications presenteert haar verbeterde productlijn van HD-videoconferentiesystemen. Het belangrijkste product van het bedrijf, LifeSize Room, is aangevuld met drie nieuwe producten: LifeSize Express, LifeSize Team MP en LifeSize Conference.

Lifesize logo
22.01.2008 -

Het productaanbod van LifeSize bevat uitsluitend HD-videoproducten. Het productaanbod varieert van eenvoudige videoconferentiesystemen voor twee gebruikers tot klantspecifieke systemen met meerdere beeldschermen en HD-camera's.

“Omdat we ons uitsluitend op HD-video concentreren, kunnen we zeer betrouwbare en levensechte videoconferenties leveren tegen een betaalbare prijs”, zegt Craig Malloy, directeur en oprichter van LifeSize Communications. “We zijn ervan overtuigd, dat videoconferentiesystemen de manier, waarop mensen met elkaar communiceren, blijvend zal veranderen. Daarnaast zijn we er trots op dat we een revolutionaire technologie kunnen introduceren, die het mensen overal ter wereld in staat stelt om meer te bereiken, minder te reizen en toch overal aanwezig te zijn.”

Het nieuwe product LifeSize Express is point-to-point-videoconferentiesysteem dat beschikt over een hoge beeldresolutie. LifeSize Express heeft ongeveer de omvang van een WLAN-router en maakt telepresence in HD-kwaliteit mogelijk. Daarbij bevindt het zich prijstechnisch gezien in het onderste segment.

De HD-videoconferentiesystemen LifeSize MP en LifeSize Room bevinden zich een prijsklasse hoger en kunnen in tegenstelling tot LifeSize Express ook verbindingen tussen meer dan twee eindpunten tot stand brengen. Net als alle HD-videoproducten van LifeSize produceren beide systemen 30 beelden per seconde bij een resolutie van 1280 x 720 pixels, gecomprimeerd tot een megabit per seconde (Mbps) om zodoende ook bij een lage bandbreedte te kunnen beschikken over de hoogst mogelijk beeldkwaliteit. LifeSize-producten ondersteunen alle standaarden en kunnen in combinatie met vrijwel alle videoconferentiesystemen gebruikt worden die de laatste zeven jaar op de markt verschenen zijn.

LifeSize Conference completeert het nieuwe portfolio van HD-videoconferentiesystemen. Met dit product realiseren systeembouwers en AV-consultants voor uw bedrijf een geschikte infrastructuur voor HD-video, zodat u in overeenstemming met uw eigen wensen een telepresence-omgeving met meerdere beeldschermen, maximaal drie HD-camera's en een afstandsbediening kunt samenstellen.

“Bij telepresence gaat het er vooral om, een authentieke weergave van de gesprekspartners te realiseren. LifeSize Conference zorgt ervoor, dat alle gesprekspartners zich in dezelfde ruimte lijken te bevinden”, vertelt Casey King, CTO van LifeSize.