Extra certificering voor DEKOM AG

QSC Q-Sys™: Volledige geïntegreerd platform voor audiosystemen

Diagram of QSC Q-Sys Audio Platform
16.12.2011 -

QSC Q-Sys™ is een volledig geïntegreerd systeemplatform, dat alle audiocomponenten van ingang tot luidspreker bevat resp. op virtuele wijze integreert. Q-Sys™ beschikt voor haast elke toepassing over de vereiste functies. Van bewerking en geluidsoverdracht tot aan de besturing en bewaking . Dit alles in de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van QSC. Q-Sys™ is speciaal ontwikkeld voor zeer grote installaties en wordt derhalve consequent toegepast in stadions en arena's, pretparken, tijdens evenementen en in theaters, op stations en luchthavens, in conferentiecentra en beursgebouwen en voor alle andere toepassingen waarbij het maximale op het gebied van integratie, performance, flexibiliteit en veiligheid gevraagd wordt.

Onderdelen

Q-Sys™ bestaat uit twee centrale onderdelen: De core regelt de complete audiobewerking, -overdracht, en de bediening en controle van het systeem. De centrale architectuur verschaft systeemontwerpers zowel vrijheid als flexibiliteit bij een vereenvoudigde redundantie van het systeem.

De I/O-frames zorgen voor de fysieke in- en uitgangen op de gewenste locaties. Ieder frame kan voorzien worden van maximaal vier verschillende in- en uitgangen, waarmee het maximale aantal in- en uitgangen 16 bedraagt.

Netwerk

De complete audiorouting tussen de systeemonderdelen loopt via het speciaal daarvoor ontwikkelde Q-LAN™, een gepatenteerde, op netwerkstandaarden gebaseerde gigabit-ethernetverbinding met een responstijd van minder dan 2,5 ms. Q-LAN™ ondersteunt tevens de automatische herkenning en configuratie van alle aangesloten componenten. Voor WAN-verbindingen is daarnaast een alternatieve audiostreamingmodus beschikbaar met een hogere responstijd.

Design en setup

De designmodule van Q-Sys™ is verrassend eenvoudig en intuïtief te bedienen. De lay-out is overzichtelijk en maakt geen gebruik van ingewikkelde niveaus of gecompliceerde submenu's. In tegenstelling tot veel andere systemen compileert en verstuurt Q-Sys™ nieuwe configuraties binnen enkele seconden waardoor noodzakelijke wijzigingen en updates binnen een mum van tijd ter plaatse zijn.

Bediening

Door middel van de Custom Control Interface Tool kunt u bovendien gebruikersafhankelijke bedieningspanelen ontwerpen, die door ieder apparaat of beeldscherm met toegang tot internet weergegeven en bediend kunnen worden. Externe mediasystemen zijn eenvoudig te koppelen via IP-gebaseerde aansturingsprotocollen.

Integratie

Het QSC Q-Sys™ audiosysteem is te gebruiken met iedere versterker of luidspreker en biedt haast onbegrensde mogelijkheden voor systemen van welke omvang dan ook.