DEKOM (voorheen ViDOFON) ondersteunt de Jacobs University in Bremen

Hamburg, Bremen, 20-12-2010 Na een uitvoerige voorbereidings- en bouwperiode nam de Jacoby University in Bremen eind november een ultamodern e-Learning-conferentiesysteem in gebruik. Door middel van de nieuwste video- en audiotechnologie die voor bijna 100 personen en tot wel acht verschillende conferentiepartijen geschikt is, maakt het systeem interactieve lezingen en vakinhoudelijke discussies mogelijk met partners op elke willekeurige locatie ter wereld.

Dr. Froese of Jacobs University
Jacobs University DEKOM reference
19.01.2011 -

Het speciaal voor leren op afstand bedoelde multimediasysteem werd op initiatief van Jens Froese, hoogleraar aan de Jacobs Universiteit en expert op het gebied van maritieme logistiek, met ondersteuning van Wirtschaftsförderung Bremen (WFB) op de campus geïnstalleerd.

Hoofduitvoerder van het project was ViDOFON AG, specialist op het gebied van video- en conferentietechnologie. Het bedrijf voerde al eerder soortgelijke e-Learning-projecten uit voor klanten in binnen- en buitenland.

De Jacobs University zette vol in op de HD-videoconferentiesystemen van LifeSize, die op dat gebied een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Het toegepaste videoconferentiesysteem Room 220 en niet in de laatste plaats het LifeSize VideoCenter creëren een leeromgeving die voldoet aan de internationaal geldende eisen voor een moderne educatieve omgeving. De streaming- en recordingserver LifeSize VideoConnent zorgt er bovendien voor, dat studenten geen enkel college meer hoeven te missen. Het VideoCenter biedt de mogelijkheid om videoconferenties met een simpele druk op de knop op te nemen, via internet toegankelijk te maken of zelfs live op internet te streamen. Dat is tot nu toe uniek voor Duitse begrippen.

“In een mondiaal met elkaar verbonden wereld zijn videoconferenties niet alleen meer voorbehouden aan grote concerns en heeft de uitbreiding van moderne communicatietechnologieën zeker op onderwijsgebied de hoogste prioriteit. Zowel docenten als studenten weten zich zo verzekerd van toegang tot internationale en vooral actuele kennis en informatie”, aldus Andreas Wienold, VP of Sales LifeSize EMEA.

“Het gebruik van videoconferenties op onderwijsgebied wint steeds meer aan populariteit, zodat we spoedig kunnen spreken van een standaard in de Europese collegezalen,” vertelt Arwed Plate, VP Sales ViDOFON, waarmee hij ons een blik gunt op de actuele ontwikkelingen op het gebied van de toepassing van videoconferenties in het onderwijs.

“Door dergelijke systemen vergeten we volledig, dat studenten of conferentiepartners een paar honderd of soms wel enkele duizenden kilometers van ons verwijderd zijn”, zegt Professor Jens Froese duidelijk onder de indruk. Hij heeft intussen al flink wat ervaring met soortgelijke systemen. Het briljante audiosysteem en een tweekanaals HD-videosysteem met een haast levensgroot projectiescherm zorgen er naast de vele andere technische details voor, dat de gesprekspartner bijna levensecht aanwezig is, gaat Froese verder. “En niet op de laatste plaats kan de toepassing van een dergelijk systeem gezien worden als een milieubeschermende maatregel, aangezien experts vaak niet meer in het vliegtuig hoeven te stappen.”

Het nieuwe E-Learning Center moet er vanaf het jaar 2011 voor zorgen, dat het complete onderwijs- en onderzoeksaanbod van de Jacobs University op met name logistiek gebied wereldwijd en live toegankelijk is. Ook studenten en wetenschappers van andere vakgebieden hebben de mogelijkheid om interactieve colleges of discussies met partners over de hele wereld te organiseren. Wanneer de capaciteit het toelaat, kan het E-Learning-systeem bovendien ook aan andere onderwijsinstellingen en bedrijven uit Bremen ter beschikking worden gesteld.

Over ViDOFON AG:

ViDOFON AG is wereldwijd actief en marktleider op het gebied van video-, audio- en dataconferenties. Van multinationals, overheidsinstellingen tot mkb-bedrijven en thuiswerkplekken, ViDOFON AG heeft de afgelopen jaren in meer dan 47 landen enkele duizenden videoconferentiesystemen geïmplementeerd. ViDOFON biedt gebruikersvriendelijke en individuele oplossingen voor videoconferenties met de zekerheid van een waardevaste investering.

Meer informatie kunt u vinden op www.dekom.de of via +49 40 8081 81 100.

Over de Jacobs University Bremen

De Jacobs University Bremen is een particuliere, onafhankelijke universiteit, die de hoogste eisen op het gebied van onderzoek en onderwijs hanteert. Jonge mensen afkomstig van alle continenten worden aan de Jacobs University Bremen opgeleid tot wereldburgers met leiderschapskwaliteiten. Excellerende studenten, professoren en wetenschappelijke medewerkers werken samen met partners over de hele wereld om kennis te vergaren en over te dragen.

Arwed Plate, ViDOFON AG 


Prof. dr. Jens Froese tijdens een live conferentie