DEKOM steunt studenten TH Wildau met studiebeurs

DEKOM heeft ook in dit semester vooraanstaande studenten van de Faculty of Engineering and Natural Sciences van de Technische Universiteit Wildau gefinancierd met een studiebeurs.

-

De "Duitse Studiebeurs" wordt uitgereikt om getalenteerde studenten te ondersteunen om het beste uit hun werk en studie te kunnen laten halen en om sociale en maatschappelijke betrokkenheid tijdens het studeren te vergemakkelijken.

Bij de keuze van de studenten wordt er niet alleen gekeken naar studieresultaten en academische prestaties, maar ook naar familie-, sociale- en persoonlijke omstandigheden. Deze omvatten bijvoorbeeld ziekten en handicaps, zorg voor afhankelijke familieleden of kinderen, studiegerelateerde activiteiten of een allochtone achtergrond.

De Duitse Studiebeurs wordt gefinancierd door zowel overheidsinstellingen als het bedrijfsleven, al sinds zomer 2011. Intussen neemt driekwart van alle door-de-staat-erkende universiteiten in Duitsland deel en tevens nemen ook 4000 sponsoren deel aan het programma.

Voor meer informatie over de studiebeurs kunt u www.deutschland-stipendium.de bezoeken, of kunt u contact met ons opnemen. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten!