DEKOM Oekraïne organiseert live videoconferentie tijdens een seminar van de douanedienst in Oekraïne.

26-30 November 2012. De Nationale douaneservice van Oekraïne hield een jaarlijkse seminar voor haar belangrijkste informatie technologie divisies "Implementatie en onderhoud van communicatie technologieën in de informatie systemen van de Oekraïense douane." Als media partner heeft DEKOM Oekraïne deelgenomen aan de seminar en organiseerde het een live demonstratie van videoconferentie technologieën in hoge kwaliteit van video en audio. Nog nooit eerder is er een seminar geweest in een two-way Full HD-kwaliteit.

DEKOM Ukraine Denis Shapovalenko presentation
18.12.2012 -

Er zijn een aantal live video sessies georganiseerd tussen het centrale Douaneservice-kantoor in Kiev en conferentieruimtes op afstand in Yalta (Crimea). High end videoconferentiesystemen maakten het mogelijk om een two-way telepresence- en ronde tafel-sessie te creëren, waar IT vertegenwoordigers van verschillende regio's discussieerde over de dringende problemen van de modernisering van de telecommunicatie systemen, over de verbetering van de beveiliging en over de implementering van videoconferentiesystemen tussen structurele divisies van de douane van Oekraïne.

Stafleden maakten presentaties gaven live antwoord op vragen uit zowel Kiev als Yalta. Vertegenwoordigers van partner organisaties Cisco, Microsoft, IBM, Security Lab, Datagroup en anderen presenteerde ook documenten van relevante onderwerpen. DEKOM Oekraïne gaf een demonstratie en presentatie van de mogelijkheden en benodigdheden van videoconferentiesystemen in de IT. DEKOM demonstreerde de gemakkelijkheid en betrouwbaarheid van live multiway calls tussen New York, München en Hong Kong, en presenteerde de belangrijkste voordelen en uitdagingen die organisaties confronteren wanneer videoconferentie-oplossingen geïmplementeerd worden. Een aantal presentaties zijn opgenomen en beschikbaar gemaakt op DEKOM's Video Center voor een toekomstige evaluatie van de staf van de douane van Oekraïne.

De conferentieruimten waren uitgerust met Cisco- en LifeSize-systemen. Informatie was geëncrypteerd en beschermd gedurende de gehele conferenties.

Denis Shapovalenko, CEO van DEKOM Oekraïne, heeft vertrouwen in de ontplooiing van videoconferentietechnologie in Oekraïne:

"Videoconferentie opent nieuwe ongekende mogelijkheden, ook voor conferenties en seminars. DEKOM heeft het mogelijk gemaakt om sprekers uit te nodigen en presentatoren vanuit de gehele wereld en hen de volledige videocommunicatie-ervaring te laten beleven met elke participant op afstand, in iedere locatie. DEKOM maakte dit mogelijk in Europa en zal dit ook doen in Oekraïne.

Het DEKOM-team uit een speciale dank aan de videoconferentie-producenten Cisco en LifeSize, en de distributie marktleider in Oekraïne, ERC, voor de technische facilitatie gedurende het eveneme