DEKOM neemt AV Integrator MultiVision over

Hamburg/Düsseldorf, Duitsland. Als onderdeel van een reorganisatie heeft DEKOM audiovisueel expert MultiVision GmbH overgenomen, met ingang van 1 december 2013 (Düsseldorf).

Multivision - a brand of DEKOM AG
05.12.2013 -

Toen de reguliere bedrijfsvoering van MultiVision zich in oktober had hervat en gestabiliseerd onder toezicht van curator Martin Lambrecht (LEONHARDT Advocaten), hebben de onderhandelingen over de investering succes getoond: MultiVision wordt DEKOM. De directie van DEKOM bevestigde de ondertekening van het contract vrijdag 29 november 2013.

De overname door DEKOM is een optimale oplossing voor het personeel. De ronduit 50 banen blijven behouden. Iedere werknemer van MultiVision kan zijn of haar werk blijven uitvoeren onder de bestaande contractuele voorwaarden. “Als curatoren streven wij er altijd naar om de optimale oplossing te vinden voor alle partijen. De werknemers konden geen betere oplossing dan de overname door DEKOM wensen.”, vertelt Lambrecht. “We krijgen een team van zeer ervaren en gekwalificeerde medewerkers met langdurige klantrelaties, die tevens kunnen profiteren van de ontwikkelingsmogelijkheden die ons bedrijf biedt. Ik ben er zeker van dat zowel de medewerkers als klanten zich thuis voelen bij ons.”, zegt Jörg Weisflog, CEO van DEKOM AG.

MultiVision ontwikkelt veeleisende oplossingen in de audiovisuele sector voor gerenommeerde klanten, waaronder DAX-genoteerde bedrijven. De bekende naam MultiVision blijft behouden en zal worden voortgezet als een eigen merk – dat perfect het portfolio aanvult van DEKOM.

Met de acquisitie van MultiVision verbertert DEKOM haar leidende positie, voornamelijk in de Duitse markt. Niet alleen in Düsseldorf waar het hoofdkantoor is gevestigd, maar ook in Stuttgart, Frankfurt en München, waar ook kantoren van MultiVision zijn gevestigd. Zo zullen beide klantenbestanden profiteren van een uitgebreid on-site aanbod en zal de lokale service naar de klanten verbeterd worden.