DEKOM AG opent een vestiging in Nederland

Oprichting van DEKOM Nederland BV met vestiging in Breda

Bjorn Heisterkamp, CEO of DEKOM B.V. Netherlands
11.07.2011 -

Hamburg / Breda, 11-07-2011: DEKOM AG (voorheen bekend als ViDOFON AG), een van de leidende Europese specialisten op het gebied van videoconferentiesystemen, maakte vandaag de opening van een Nederlandse vestiging in Breda bekend. Het nieuw opgerichte DEKOM BV zal zich concentreren op de Nederlandse en Belgische markt en de klanten voorzien van producten en diensten voor de professionele videocommunicatie, Managed Video Services, AV-integratie, conferentieruimtes en componenten voor de infrastructuur rond Digital-Signage.

Jörg Weisflog, CEO DEKOM AG: "Nederland is een rijpe markt met enorme mogelijkheden. Vrijwel overal is voldoende bandbreedte aanwezig en de meeste bedrijven en mensen zien de voordelen in van professionele videoconferenties. Voor DEKOM betekent de opening van een Nederlandse vestiging een logische stap om internationale klanten de beste systemen voor effectieve communicatie te leveren."

Het kantoor van DEKOM BV aan de Druivenstraat 5 in Breda is uitgerust met een HD-videoconferentiesysteem van LifeSize, zodat geïnteresseerde bedrijven het ware telepresence gevoel kunnen beleven. Manager Björn Heisterkamp: "Ik ben al jarenlang actief in de branche en heb dhr. Weisflog enige tijd geleden leren kennen. We delen dezelfde visie wat betreft videocommmunicatie en zijn ervan overtuigd, dat we met ons complete aanbod van producten inclusief Managed Video Services, Cloud-videocommunicatie en de ondersteuning door een meertalige helpdesk de beste papieren op het gebied van de visuele communicatie in handen hebben."

Heisterkamp (36) beschikt met 18 jaar over een stevige ervaring in de ict-branche en verkocht zijn eerste IP-gebaseerde videoconferentiesysteem in 1994. "Vandaag de dag zien we, dat IP-gebaseerde videoconferenties algemeen geaccepteerd zijn en denken we, dat onze infrastructuur, onze voortdurende inspanningen om videoconferenties eenvoudig bedienbaar te maken en ons enthousiasme precies de dingen zijn, waar professionele klanten in deze tijd behoefte aan hebben", concludeert hij.

DEKOM BV is te bereiken via http://www.videoconferentie.nl - de nieuwe concernbrede website zal in september in het Duits, Engels, Spaans en Nederlands verschijnen.

De Hamburgse onderneming DEKOM AG (voorheen ViDOFON AG) biedt professionele systemen aan op het gebied van conferentieruimtetechniek en HD-videoconferentietechniek en daarnaast ook bij de aansluiting, aansturing en het onderhoud van in gebouwen aanwezige infrastructuur (licht en klimaatbeheersing), akoestiek, videoconferentie infrastructuur, Unified Communication en Video Managed Services.

DEKOM AG is een van de door producenten meest gecertificeerde specialisten van Europa op het gebied van mediatechnologie en visuele communicatie / videoconferenties (LifeSize, Polycom, Cisco-Tandberg, AMX, Bosch, Crestron, Extron, NEC, Panasonic, Sennheiser e.v.m.).