Cisco doet overnamebod op Tandberg

Vandaag heeft Cisco bekend gemaakt, een overnamebod op TANDBERG te willen uitbrengen, de wereldwijde marktleider op het gebied van telepresence- en HD-videoconferentiesystemen. Cisco vervolgt daarmee zijn doelstelling om het colloboration-portfolio uit te breiden door met een ruimer aanbod meer klanten aan te spreken en om de globale marktpenetratie te bespoedigen.

Cisco logo
01.10.2009 -

Cisco biedt per uitstaand aandeel 153,50 Noorse kronen. Dat komt overeen met een 11% hoger bod dan de slotkoers van de vorige dag, of 25,2% hoger dan het gemiddelde over de laatste drie maanden. Het overnamebod bedraagt daarmee in totaal ongeveer drie miljard dollar. De raad van bestuur van TANDBERG heeft het bod inmiddels geaccepteerd. De overname zal in de zomer van 2012 afgerond zijn. De precieze datum is echter o.a. afhankelijk van de mededingingsautoriteiten, die de overname nog moeten goedkeuren. Vanaf het boekjaar 2011 zal de aankoop volgens Cisco een positieve invloed hebben op het hele bedrijf.

“Cisco en TANDBERG delen dezelfde bedrijfscultuur en de visie, om de wereldwijde samenwerking door middel van videocommunicatietechnologie te veranderen”, aldus John Chambers, voorzitter van de raad van toezicht en CEO van Cisco. “Het marktvolume bedraagt momenteel zo'n 34 miljard dollar en dankzij Web 2.0-technologieën zal dit nog verder stijgen. De overname toont onze financiële slagvaardigheid aan en daarnaast ons vermogen om beslissende ontwikkelingen op de markt als zodanig te herkennen en deze voor onze verdere groei te gebruiken.”


“Beide bedrijven willen de wereldwijde samenwerking en communicatie tussen mensen veranderen”
, vertelt Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG. “Het overname bod is niet alleen een bewijs van het vertrouwen in het merk TANDBERG, maar ook in onze technologieën en onze medewerkers. De samenvoeging van wereldwijd baanbrekende technologieën, Cisco's toegang tot de globale markt en de werkelijk uitstekende medewerkers van beide bedrijven zullen ervoor zorgen, dat het bedrijf blijft innoveren en onze marktpositie alleen maar steviger zal worden.”

Interessante links

Over TANDBERG

TANDBERG is de wereldwijde marktleider op het gebied van telepresence, HD-videoconferentiesystemen, mobiele videocommunicatiesystemen en bijbehorende diensten. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt videoconferentiesystemen, alsmede de bijbehorende software en infrastructuur. TANDBERG verkoopt systemen en levert service en diensten aan in meer dan 90 landen verspreid over de hele wereld. Het bedrijf ondersteunt daarnaast organisaties bij een efficiënte toepassing van visuele communicatiemiddelen. De onderneming heeft twee hoofdkantoren in New York en Noorwegen en is onder de afkorting TAA.OL aan de beurs van Oslo genoteerd. Meer informatie over TANDBERG kunt u vinden op www.tandberg.de.

Over Cisco

Cisco Systems, Inc. met hoofdkantoor in San Jose in Californië is de wereldwijde marktleider op het gebied van netwerksystemen voor internet. Meer informatie kunt u vinden op http://www.cisco.com. Actuele nieuwsberichten vindt u op http://newsroom.cisco.com.