Chaos in het vliegverkeer: DEKOM (voorheen ViDOFON) noteert een drie maal zo hoge vraag naar videoconferenties

De uitbraak van een vulkaan op IJsland legt het vliegverkeer in heel Europa plat. Veel dienstreizen kunnen echter door videoconferenties vervangen worden. Veel bedrijven die voor de komende dagen vluchten naar vergaderingen plannen, en vaststellen dat ze als gevolg van het van kracht zijnde vliegverbod naar een andere oplossing moeten zoeken, worden zich bewust van het kosten en tijd besparende alternatief van videoconferenties.

Eyjafjallajökull eruption
11.02.2015 -

ViDOFON, specialist op het gebied van visuele communicatie, noteert momenteel een driemaal zo hoge vraag naar videoconferentiesystemen. Begonnen met de huur van ad-hoc-conferenties en kleine zaalsystemen tot de uitrol van omvangrijke telepresencesystemen voor internationaal opererende concerns, ontvangt het bedrijf momenteel aanvragen uit haast elke branche.

“Veel bedrijven zien in hoe afhankelijk ze zijn van het vliegverkeer en willen nu door gerichte investeringen in een videoconferentiesysteem de continuïteit van hun bedrijf waarborgen”, aldus Jörg Weisflog, directeur van ViDOFON AG.

De meeste internationale concerns maken al gebruik van videoconferenties, maar in het MKB wordt de techniek nog nauwelijks toegepast. Als gevolg van het huidige vliegverbod komen gemiste kansen aan het licht. Dit heeft directe gevolgen voor de vraag naar videoconferenties.

ViDOFON levert als partner op het gebied van visuele communicatie HD-videoconferentiesystemen en -netwerken, infrastructuur, telepresence, Managed Services en Unified Communications. ViDOFON AG heeft in in meer dan 47 landen met succes enkele duizenden videoconferentiesystemen gerealiseerd, de infrastructuur voor videoconferenties ontworpen en geïmplementeerd. Full-service en technisch onderhoud van de systemen door de eigen serviceafdeling garanderen een maximale klanttevredenheid.

De voordelen van videoconferenties liggen voor de ha

  • geen last van het huidige vliegverbod
  • optimale gebruikmaking van alle hulpbronnen
  • verlaging van de reiskosten
  • daling van het productiviteitsverlies bij medewerkers
  • verbetering van het leef- en werkklimaat
  • waardevolle bijdrage aan de bescherming van het milieu

Over DEKOM:

DEKOM AG (voorheen ViDOFON AG) is wereldwijd actief en marktleider op het gebied van video-, audio- en dataconferenties. Van multinationals, overheidsinstellingen tot mkb-bedrijven en thuiswerkplekken: DEKOM (voorheen ViDOFON AG) heeft de afgelopen jaren in meer dan 47 landen enkele duizenden videoconferentiesystemen geïmplementeerd.

DEKOM (voorheen ViDOFON) biedt gebruikersvriendelijke en naar wens samengestelde systemen voor videoconferenties met de zekerheid van een waardevaste investering.