AMX Enova DVX All-in-One

Signaalbeheer en mediacenter in een

AMX Enova DGX
02.03.2012 -

Door toepassing van de Enova DVX-3150HD wordt de aansturing en de doorgifte van audio- en videosignalen in middelgrote en grote conferentieruimtes, klaslokalen en collegezalen veel eenvoudiger. Het flexibele all-in-one-apparaat vormt de perfecte oplossing voor ruimtes met zowel analoge als digitale signaalbronnen, meerdere beeldschermen en ook voor videoconferentieruimtes.

Alle noodzakelijke componenten voor middelgrote tot grote media-installaties worden gecombineerd tot een eenvoudig, flexibel en compact systeem. De relatief kleine behuizing bevat werkelijk alles: een NetLinx-controller om alle apparatuur en functies in de ruimte aan te sturen, meerdere apparaten om de verschillende signalen te beheren zoals digitale matrices, signaalomvormers, up-/downscalers, zenders voor de signaaloverdracht via standaard twisted-pairkabels, een professioneel audiomengpaneel op basis van DSP en een versterker.

Dit toekomstbestendige systeem maakt door HDCP een continue verwerking van HDMI-signalen mogelijk. De InstaGate Pro-technologie zorgt voor een storingsvrije en snelle omschakeling en overdracht van met HDCP versleutelde content zonder timelapse of beperkingen van het maximale aantal dalen.

De Multiformat-videoingangen van de DVX-3150HD ondersteunen analoge en digitale signalen en bovendien HDCP-versleutelde content. De SmartScale-technologie reageert per uitgang automatisch op de door het beeldscherm gegenereerde EDID-informatie en schaalt vervolgens de in maximale resolutie verzonden signalen optimaal op tot de resolutie en videoparameters van elk individueel beeldscherm. De DXLink-Twisted-Pair-uitgangen zorgen in combinatie met de DXLink-ontvangers voor een decentrale verdeling van video- en audiosignalen, incl. HDCP-versleutelde content, en verzorgen daarnaast de overdracht van commando's, ethernetverbindingen en de stroomvoorziening over een afstand van maximaal 100m via een enkele twisted-pairkabel.

Op ISE 2012 in Amsterdam werden acht andere modellen van de Enova DVX gepresenteerd. De technische eigenschappen van de 3150HD werden hierbij in principe overgenomen:

DVX-2150HD-SP / DVX-2150HD-T

Met 6 aansluitingen en 3 uitgangen minder zijn de DVX-2150HD-modellen ideaal voor kleinere ruimtes en krappere budgetten.

DVX-2155HD-SP / DVX-2155HD-T 

De DVX-2155HD-modellen beschikken over twee DXLink-ingangen in plaats van twee HDMI-ingangen. Hierdoor kunnen signaalbronnen die tot wel 100m van elkaar verwijderd zijn via Twisted Pair van de categorie 5e/6/7 met elkaar verbonden worden. 

DVX-3150HD-SP / DVX-3150HD-T 

De DVX-3150-HD is bovendien uitgebreid met een 70/100V-versterker. Met 10 aansluitingen en 4 uitgangen minder zijn deze modellen ideaal voor kleinere ruimtes en krappere budgetten. 

DVX-3155HD-SP / DVX-3155HD-T

De DVX-3155HD-modellen beschikken eveneens over twee DXLink-ingangen in plaats van twee HDMI-ingangen. Hierdoor kunnen signaalbronnen die tot wel 100m van elkaar verwijderd zijn via Twisted Pair van de categorie 5e/6/7 met elkaar verbonden worden.